Tervező mérnökök jelentéktelen tőkével, nagy elszántsággal és géptervezői tapasztalattal alakították meg a rendszerváltás után, a 90-es évek elején a GD Gép és Daru Kft-t, melyet röviden GD-nek nevezünk. Az alapítók múltja, szakmai felkészültsége jelölte ki azt az irányt, amelyet a cég jelenleg és a jövőben is követni fog. Fő feladatunknak a tervezést igénylő, egyedi gépek gyártását, egyedi műszaki megoldások kidolgozását tekintjük. Az elmúlt évtizedekben sikerült ezt a koncepciót megvalósítanunk és felépítenünk egy teljes körű szolgáltatást nyújtani képes céget, amely az európai piacon is megállja helyét.

Büszkék vagyunk rá, hogy hazánk legnagyobb cégei tiszteltek meg bizalmukkal, energetikai, építőipari, vegyipari, logisztikai, gyógyszeripari, gépgyártási területen használják a GD által szállított berendezéseket. Gazdálkodásunk stabilitását, - a „több lábon állást” - nem csak a lehetséges vevőink körének bővítésével, hanem termékkínálatunk szélesítésével is sikerült elérnünk. Az elmúlt években az exportból származó árbevételünk dinamikusan növekedett, 2005-ben Romániában leányvállalatot alapítottunk.


Gépgyárunk 2001 óta működik Lajosmizse észak-keleti részén fekvő ipari területén 1,5 ha-on. 6000 m2-es fedett üzemrészeinkben a gépgyártáshoz szükséges technológiák széles palettája megjelenik. Acélsörétes szemcseszórás, szalagfűrészes profildarabolás, lemezolló, CNC láng ill. plazmavágó, CNC horizontál fúró-maró, CNC eszterga, fogyóelektródás ívhegesztő, fedőporos hegesztő és számos más technológiai berendezés. Csarnokaink teljes területe daruzott, így a nagyobb tömegű (maximum 12,6 t) munkadarabok mozgatása sem jelent problémát.