Alapelveink

A leggazdaságosabb műszaki megoldás megtalálásának előfeltétele a szakértelem és az építőelemek minősége, sokfélesége.

A szakértelem érvényre jutásához a személyes egyeztetés döntő jelentőségű, hiszen az esetek többségében a párbeszéd során kristályosodik ki, válik pontosabbá az igény és fogalmazódik meg a legjobb műszaki megoldás. Cégünk éppen ezért mindig a saját konstruktőri csapat fejlesztését tartotta a legfontosabbnak. Vezető tervezőink több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek, tapasztalataik, probléma megoldó képességük közvetlenül állnak a vevőink rendelkezésére.

A Gép és Daru Kft. a több mint 130 éves múlttal rendelkező német cég, a STAHL CraneSystems GmbH emelőműveit, keréktámait építi be daruiba. A STAHL CraneSystems GmbH gyártmányaiban a konzervatív gépépítési filozófia dominál. Nagyobb teljesítménytartalékok jellemzik a termékeit, a termékfejlesztés során eldöntendő ezernyi részletkérdésben többnyire a műszaki igényesség, tartósság kap prioritást. A vásárláskori, pillanatnyi árelőny helyett a hosszabb távú, az üzemeltetési költségeket is figyelembe vevő bekerülési érték csökkentésére helyezik a hangsúlyt.

A darugyártók lehetőségeit a rendelkezésükre álló építőelemek, darukomponensek sokfélesége határozza meg. Minél szélesebb a termékpaletta, annál pontosabban lehet az egyedi igényeknek megfelelő megoldást találni, annál gazdaságosabb konstrukciót lehet tervezni. A STAHL CraneSystems GmbH e tekintetben is a világelsők között van, a láncos és köteles emelők széles skáláján túl egyedülálló a robbanásbiztos berendezések területén is.

A komponensek megbízhatóságán túl nagyon fontos tulajdonság a termékek kis mérete, hiszen pl. az emelőmű alacsony beépítési magassága nagyobb daruzott teret tesz lehetővé.