Hungarian - Hungary

Hírcentrum

Daruk és emelőgépek a DBR Metró Kelenföldi Forgalmi Telepén

A 4-es metró forgalmi telepén működő darukat és a technológiai emelőgépeket a GD Gép és Daru Kft. szállította. Mostani cikkünkben a darukat mutatjuk be. A metrószerelvények javítását csarnokokban beépített három futódaru fogja segíteni, a nyitott tárolóterületen sínek és egyéb anyagok rakodásra két bakdaru működik.

 

3t-ás futódaru:

A daru a központi szervízcsarnok daruzási feladatait látja el. Feladata lesz a metrókocsik részegységeinek emelése, ki- és beszerelésük segítése továbbá a műhelyben használatos gépek, eszközök mozgatása. A daru mozgási sebességeinek kiválasztásakor figyelembe vettük, hogy precíz, finom mozgásokat igénylő szerelési műveleteknél is használni fogják. A jó kezelhetőséget rádió távirányító biztosítja, így a kezelő mindig a lehető legjobb helyről tudja irányítani az emelést.

10t-ás futódaru:

A metrókocsik forgóvázainak javítása külön műhelyben történik. Ennek kiszolgálására olyan teherbírású darut kellett telepíteni ami akár a komplett forgóváz mozgatására,szükség esetén szállítójárműre emelésére is alkalmas. A daru 10 tonnás teherbírása erre a célra elegendő. Kezelése rádió távirányítóval történik, a haladás hajtás frekvenciaváltós. Ezek tulajdonságok az igényes szerelési munka kiszolgálására tökéletesen alkalmassá teszik.

10/5t-ás futódaru:

A kerékpáreszterga és tároló épület nagy belmagasságú helyiségében van telepítve ez az univerzális szerelési és rakodási feladatokra alkalmas emelőberendezés. A daru kétfőtartós elrendezésű. A főtartógerendákon felül mozog a két emelőművel felszerelt futómacska. Nagyobb terhek emelésekor - 10t-ig, a drótköteles főemelőmű használható. Kisebb - 5t-nál könnyebb terhek esetén a láncos kivitelű segédemelőmű használható. A fő- és segédemelőmű egyidejűleg nem használható, azt, hogy éppen melyik működjön a daru kezelője a rádió távirányítón választhatja ki.

2db 10t-ás bakdaru:

A bakdaruk a 112m hosszú szabadtéri rakodóterületet szolgálják ki. A daruk alatt három vasúti sínpár és két út húzódik. Feladatuk, az ide beálló szerelvények illetve tehergépkocsik közötti átrakodás. Együttes emelés esetén akár hosszú sínszálak átrakására is alkalmasak.

A bakdaruk kezelését rádió távirányító könnyíti meg. Haladó mozgásuk közben hangjelzéssel figyelmeztetik a közelben tartózkodókat.

2011-03-22 12:31:30
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu