Hungarian - Hungary

Hírcentrum

Magyar hozzáadott érték a Francia TGV gyártáshoz

A GD a Latecoere (Francia) céggel való együttműködése során kapott megbízást az Alstom legújabb alumínium szerkezetű vasúti kocsi gyártásához összeállító készülék tervezésére, gyártására és a La Rochelle-i gyárban történő összeépítésre. A munkát közösen az Latecoere céggel végezte, megosztva a tervezési és helyszíni munkákat és egyedül végezve a berendezés teljes gyártását.

 Az új kocsi típusok többek között a híres TGV szerelvények kocsijaként is üzemelni fognak, így ha csak egy kis részében is, de a GD is részese lehetett egy európai csúcsszínvonalat képviselő termék létrehozásának.

A készülék a teljes vasúti kocsi összeállítására szolgál az előregyártott alváz és oldal elemekből. A szükséges beállítási pontosság a teljes 23 m-es hosszon ±0,5 mm. A készülékben történik a teljes kocsiszerkezet készre hegesztése és csiszolása. A készülék ennek megfelelően olyan kivitelű, mely elviseli a fokozott porterhelést.

Az oldalpaneleket közel 100 ponton rögzítik a hidraulikusan működtetett pozícionáló elemek.

A tetőelemek pontos pozícióba állítása hidraulikus szorító hengerekkel történik.

A szerkezet legbonyolultabb csomópontjai a kocsi végeknél vannak. Ezek ergonomikus megközelíthetősége érdekében a készülék mindkét végében egy – egy lift van beépítve, melyek minden magassági pozíciót elérhetővé tesznek.

   

A liftek emelőhídjai a kocsiszerkezet megépítése után olyan magasságba emelhetők, hogy a kész kocsi kigördíthető alatta.

A készülékben összeállított kocsin az utómunkákat már egy külön munkahelyen végzik.

2015-12-22 00:00:00
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu