Hungarian - Hungary

Hírcentrum

Különleges kivitelű daruk a GD kínálatában

A 2019-es év számtalan új feladatot és kihívást hozott. Többek között a különleges kivitelű daruk éve is volt, amik kihívást jelentettek munkatársainknak, és új ismeretekhez juttattak megoldásuk során.

Az év első felében egy steril egészségügyi termékeket gyártó cég új fröccsöntő üzemében telepítettünk darukat az EN ISO 14644-1 8. osztályának megfelelő környezetbe.

A tisztaságra már az építés során is nagy figyelmet kellett fordítani. Az elkészült szerkezeteket fóliával burkoltuk a daru átadásáig.

A daruk és darupályák tervezése és gyártása során a legmesszebb menőkig figyelembe kellett venni, hogy a darukról ne hullhassanak le részecskék, ne cseppenhessen le kenőanyag, ne maradjanak olyan rések vagy nyílások ahol por - szennyeződés összegyűlhet. Fontos szempont volt a tisztíthatóság, a tervezés során olyan megoldásokat alkalmaztunk, hogy a daru egyszerűen tisztítható, lemosható legyen, a bevonatrendszer elviselje az alkalmazott tisztítószereket. Az igényes tiszta környezetbe építés részeként a daruk-darupályák fehér színűre lettek festve.

A daru szinte eltűnik a fehér háttérben, csak a színes szerelvények látszanak.
2019 második félévében egy újonnan épülő kelet-magyarországi üzemben telepítettünk két 3,2t-ás futódarut közös darupályán és egy teleszkópos - villás függesztékkel felszerelt állványkiszolgáló darut.

A két közös pályán futó daru is különleges kivitelű volt annyiban, hogy a főtartóikat egy rövid közdarabbal magasabbra kellett emelni, hogy az épület adottságai mellett az elérhető legnagyobb emelési magasságot teljesítsék.

Az igazi különlegesség a teleszkópos állványkiszolgáló daru ami 4-6 m hosszú szálanyagokat tárol be / emel ki egy több sorból álló fésűs állványrendszerből. Az emelőgerendáján 4db átfordítható villa van felszerelve, amivel be tud nyúlni a fésűs állvány bámelyik polcára, és onnan ki tudja emelni a szálanyag köteget. A villát a futómacskáról lefüggesztett teleszkóp vezeti meg mereven. A négy tagból álló teleszkóp lehetővé teszi a villa felemelését olyan magasra, hogy a daru át tud haladni az állványsorok fölött.
1t-ás teleszkópos álványkiszolgáló daru – szerelés közben

Biztonságos anyagmozgatás szűk folyosón

A daruval a szűk folyosókon is könnyen és biztonságosan elérhető az ott tárolt bármelyik alapanyag köteg. A biztonságos használat érdekében a darukon szokásos biztonsági berendezéseken túl további biztonsági megoldások is be vannak építve. A daru vezérlése érzékeli az állványsorok közötti folyosókat, a villák irányát, és a szinteket. Azok a műveletek amelyek a villa illetve a polc ütközését okozhatnák tiltva vannak. A pontos pozícionálást igénylő mozgások pedig csak finomsebességgel hajthatók végre.

A daruval a szűk folyosókon is könnyen és biztonságosan elérhető az ott tárolt bármelyik alapanyag köteg. A biztonságos használat érdekében a darukon szokásos biztonsági berendezéseken túl további biztonsági megoldások is be vannak építve. A daru vezérlése érzékeli az állványsorok közötti folyosókat, a villák irányát, és a szinteket. Azok a műveletek amelyek a villa illetve a polc ütközését okozhatnák tiltva vannak. A pontos pozícionálást igénylő mozgások pedig csak finomsebességgel hajthatók végre.A daruval gyorsan betárolható egy beérkezett alapanyag szállítmány egy viszonylag kis alapterületű állványrendszeren. Szükség esetén bármelyik polcról ki tudja emelni a szükséges anyagot és a feldolgozás helyére szállítja.
2020-12-07 10:12:29
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu