Hungarian - Hungary

Csoportemelők

A csoportemelő vasúti járműveket, komplett motorvonatokat emel meg, lehetővé téve a forgóvázak, illetve a kocsiszekrény alatt elhelyezett egyéb gépészeti egységeinek cseréjét, a karbantartási- és fenntartási munkáinak elvégzését.

A csoportemelő berendezés emelőbakokból áll, amelyek a járművet a négy sarkánál levő emelési pontoknál megtámasztva emelik meg. Alkalmas teljes szerelvények megemelésére, annak hosszától függően 4 - 8 - 12…. 32 db emelőbakból és egy központi vezérlőegységbõl álló kiépítésben.

A csoportemelő elektromos rendszere a központi vezérlőpultból és az elektromos szempontból azonos felépítésű emelőbakokból áll. Ezek gyorscsatlakozóval felszerelt kábelekkel kapcsolódnak egymáshoz.

A berendezés üzemmódjai:

- egyedi mozgatás: a terheletlen karok mozgatása, karok beállítása emelés előtt illetve alaphelyzetbe mozgatása emelés után.

- csoportemelés: a jármű emelési pontjait alátámasztó karok egyidejű szinkronizált emelése ill. süllyesztése. Csoportemelés üzemmódban az előre beállított szinkroneltérést a berendezés vezérlő számítógépe ellenőrzi és az előre beállítottnál nagyobb érték esetén beavatkozik.

- szerviz üzem: rendkívüli események (szinkronhiba túllépése, emelőbak túlterhelése, egyéb hibajelzés) esetén beavatkozási lehetőséget biztosít a hiba elhárítására ill. a szerelvény biztonságos letételére.

Az emelőbakok vázszerkezete robosztus - a külpontos terhelés felvételére alkalmas oszlopszerkezet, amelynek tetején van elhelyezve az emelőorsó csapágyazása és az emelő motoros hajtóműve. Az emelést a vázszerkezetben elhelyezett trapézmenetes emelőorsó végzi. Az orsókat szennyeződés ellen gumiharmonikák védik. A biztonságos emelés érdekében az orsón kettőzött emelőanya mozog ami jó siklási tulajdonságú bronzötvözetből készül. Az emelőbakok a járműpark igényeinek megfelelően lehetnek fix-, sínen- vagy saját hidraulikus működtetésű futóművükön mozgathatók.

Csoportemelők méretválasztéka:

Teherbírás emelőbakonként 6-25 t
Emelőbakok száma 4-32 db
Elhelyezés beltéri
Tápfeszültség 400V / 50Hz
Alsó karállás 250-350 mm
Felső karállás 1800-2500 mm
Emelési szinkron 3-20 mm (beállítható)

Csoportemelők biztonsági berendezései:

- vész-stop gombok minden emelőbakon és a központi vezérlőn
- üzemi véghelyzet határoló
- vész-végállás érzékelő
- szinkron vezérlés és -határolás
- túlterhelésgátló
- emelőanya kopás érzékelő
- akadály érzékelő

Csoportemelők opciói:

- túlterhelésgátló
- rugós futómű vezetősínen mozgatáshoz
- hidraulikus emelő-futómű az emelőbak beton járdán mozgatásához
- frekvencia inverteres hajtásrendszer
- érintőképernyős központi vezérlő
- teher- és magasság kijelzés emelőbakokon
- függőkapcsoló
- kényszerzsírzás

Ajánlatkérés

* Kötelező mezők

Referenciák

BKV Zrt. (Budapest, Kelenföld)
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu