Hidraulikus aknafedelek

  • Az elektrohidraulikus aknafedelek funkciója a vasúti járművek, villamos, stb. javítására szolgáló oldalaknák lefedése, lehetővé téve a vágányokon tartózkodó jármű felépítményén végzett szerelési és karbantartási munkák elvégzését, illetve a járművezetõk - dolgozók biztonságos közlekedését az aknák fölött.

    Nyitott állapotában az oldalaknában végezhető szerelési, karbantartási munka. Ilyenkor a felnyitott fedélsor korlátként biztonságosan megakadályozza az aknába való lezuhanást.

    Működtetésekor a teljes soron vagy egy tetszőlegesen kiválasztható szakaszon az aknafedelek hidraulikus működtetéssel függőleges helyzetbe emelkednek. Az aknafedelek mozgató mechanikája olyan, hogy mozgás közben a járólap végig a jármű űrszelvényén kívül mozog. Így az aknafedelek akkor is működtethetők, ha a vágányon jármű áll. A sorban telepített aknafedelek közül a kezelőegységen levő nyomógombsorral választhatók ki azok, amelyeket működtetni kell. A „FEL” – „LE” nyomógombok megnyomásával a kiválasztott elemek egyidejűleg felnyílnak/lecsukódnak. A berendezés a mozgások megkezdése előtt hangjelzést, működés közben villogó sárga fényjelzést ad. Az aknafedelek nyitását hidraulikus munkahengerrel mozgatott karos mechanizmus végzi. A fedelek konstrukciója olyan, hogy sem zárt, sem nyitott állapotában nem alakulhat ki balesetveszélyes rés a sín-fedél ill. fedél-aknaperem között.

    A felnyíló lapok járófelülete horganyzott járórács, az egyéb szerkezeti elemek festettek. A balesetveszélyes élek fekete-sárga csíkozással vannak ellátva. Két-két aknaelem saját hidraulikus tápegységgel rendelkezik.

    Felhívjuk a figyelmet, hogy a GD által kifejlesztett hidraulikus aknafedél rendszert szabadalmi mintaoltalom védi!


Ajánlatkérés

*Kötelező mezők

Referenciák

BKV Zrt. (Budapest, Kelenföld) ■ Rigai Közlekedési Vállalat (Riga, Lettország)
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu