GD emelőasztalok a vasúti jármű javításhoz, karbantartáshoz

A GD 2002 óta fejleszt és gyárt speciális emelőasztalokat a vasúti jármű javítás, karbantartás kiszolgálására. A vasúti járművek méreteiből adódóan bizonyos műveletek végrehajtásához a személyzet megemelése és biztonságos mozgatása szükséges a jármű körül, ill. bizonyos esetekben a nagy tömegű, vagy méretű alkatrészek, részegységek mozgatása szükséges emelőasztal segítségével a vasúti jármű alatt. A GD mindkét területen széles skáláját kínálja ezeknek a berendezéseknek.

Személyek emelésére és mozgatására alkalmas berendezések

 • Személyek emelésére alkalmas emelőasztal robbanásveszélyes (ATEX) térbe.

 • Mobil, beálló kerekeken mozgatható emelőasztal, mely munkapozícióban kézi működtetésű letalpalókkal rögzíthető. A robbanásveszélyes környezet miatt elektromos elem nincs az emelőasztalon. A hidraulikus aggregát meghajtása levegőmotorral történik. Vezérlése szintén pneumatikus, nyomógombos tasztatúráról történik.

 • A platform magassága 0,5–től 1,9 m-ig változtatható. Az emelőasztal az EN 280 előírásai figyelembevételével lett kialakítva. Vevői igény esetén a berendezés szállítható elektromos hajtásrendszerrel is.

  Műszaki adatok:

  Teherbírás 265 kg
  Platform mérete 3800 x 900 mm
  Platform alsó véghelyzete 500 mm
  Platform felső véghelyzete 1900 mm
  Emelési/süllyesztési idő 25 s
  Energia ellátás 6 bar préslevegő (G ½ ”)
  ATEX besorolás Ex II 2 GD Ex de IIB T4


Fix telepítésű emelőasztalok vasúti kocsik szemcseszórásához, tisztításához

 • Az emelőasztal párban van a vágány két oldalán telepítve, így a köztük áthaladó kocsi minden felülete elérhető az emelőasztalokról. Az emelőasztalok platformja a padlósíkhoz mért -0,4-tól +5,85 m magasságig mozgatható. A kocsik tetősíkjának könnyű megközelíthetősége érdekében a platformok a kocsik irányában 0,55 m-el kitolhatók.


 • Az emelőasztalok az EN 280 előírásainak megfelelően felszereltek a fokozott biztonsági követelményeket kielégítő szerelvényekkel (zuhanás elleni védelem, túlterhelés elleni védelem, vészleengedés a padlószintről, vagy a platformról működtetve, reteszelt ajtók, ütközés elleni védelem). A környezet robbanásveszélyes, ezért az emelőasztalok elektromos és hidraulikus berendezései külön térben vannak telepítve. Az emelőasztalokon csak az Atex követelményeknek megfelelő kezelő és világító elemek vannak beépítve. Az asztalok szerkezetét a leszóródó szemcséktől PVC függönyök védik.

 • Műszaki adatok:

  Teherbírás 265 kg
  Platform mérete 3000 x 800 mm
  Platform alsó véghelyzete -400 mm
  Platform felső véghelyzete 5850 mm
  Teleszkóp löket (kereszt irány) 550 mm
  Építési magasság 750 mm
  Emelési/süllyesztési idő 90 s
  Teleszkóp kitolási idő 20 s
  Elektromos teljesítmény 3,0 kW
  Tápfeszültség 3x400 V; 50Hz
  Vezérlőfeszültség 24 V
  ATEX besorolás Ex II 2 GD Ex de IIB T4

Mobil emelőasztalok vasúti kocsik oldal- és tetőfelületének javításához

 • A kifejlesztett emelőasztal család a vasúti kocsik két oldalán kerül telepítésre. Haladóműve egy sínen van megvezetve, így pontosan a vasúti kocsival párhuzamosan képes haladni.

  Készül robbanásveszélyes és normál ipari térbe telepíthető változata is. Energia betáplálása a helyi körülmények szerint alakítható ki energialáncon, vagy kábeldobon keresztül. A hidraulikus és elektromos működtető rendszer külön térben van telepítve.


 • A platform a kocsihoz történő pontos illeszkedés érdekében oldal irányban is hidraulikusan kitolható.

  Az asztalcsalád készül 800 mm szélességű platformmal, mely 550 mm-el tolható ki, és készül 600 mm-es platformmal, melynek oldal irányú kitolása 350 mm.A haladómű szintén a platformról vezérelhető, két sebességfokozatban. Az emelőasztalok az EN 280 kivitele szerint készülnek.


 • Műszaki adatok:

 • Teherbírás 300 kg
  Platform mérete 3000 x 800 mm (3000 x 600 mm)
  Platform alsó véghelyzete 800 mm
  Platform felső véghelyzete 4300 mm
  Teleszkóp löket (kereszt irány) 550 mm (350 mm)
  Emelési/süllyesztési idő 75 s
  Teleszkóp kitolási idő 20 s (16 s)
  Haladási sebesség 12,0/6,0 m/min
  Elektromos teljesítmény 3,0 kW
  Tápfeszültség 3x400 V; 50Hz
  Vezérlőfeszültség 24 V
  ATEX besorolás Ex II 2 GD Ex de IIB T4


Mobil emelőasztalok vasúti kocsik festéséhez

 • Az emelőasztal párban, a vasúti kocsi két oldalán kerül telepítésre. A kocsival párhuzamos mozgást sínen mozgó futóműve biztosítja. A futómű hidraulikus hajtású, két sebességfokozatban kapcsolható.

 • Az emelőasztal mozgásai a platformon elhelyezett nyomógombos vezérlőegységről, vagy a platformon lévő lábkapcsolókon keresztül történhet. A lábkapcsolók segítségével a dolgozó festés közben is képes a kocsi haladó mozgását vezérelni. A kocsi végénél a homlokfelület elérése érdekében a platform vége 90o-ban kézi erővel befordítható.

 • Természetesen a 90o-os befordítás a platform mindkét végén lehetséges.

  A berendezés a robbanásveszélyes környezete miatt a hidraulikus és elektromos rendszerek külön helyiségben vannak telepítve. Az emelőasztalok energia betáplálása a padlószintem beépített energialáncon keresztül történik. Az emelőasztalok az EN 280 szerinti kivitelűek.

  A járófelület perforált és csúszásmentesített felületű horganyzott járólap, mely nem érzékeny a szennyeződésre. Az emelőasztalok platformján természetesen kiépítettek a festőberendezés csatlakoztatására alkalmas pneumatikus csatlakozási lehetőségek.


 • Műszaki adatok:

 • Teherbírás 265 kg
  Platform mérete 850x5420 mm
  Fix platform (középső) elem hossza 2800 mm
  90o-al befordítható végelemek hossza 1340 mm
  Platform alsó véghelyzete 900 mm
  Platform felső véghelyzete 3000 mm
  Emelési/süllyesztési idő 25 s
  Haladási sebesség 12,0/6,0 m/min
  Tápfeszültség 3x400 V; 50 Hz
  Teljesítmény 1,5 kW
  Vezérlőfeszültség 24 V
  ATEX besorolás Ex II 2 GD Ex de IIB T4


Levegőmotoros mobil emelőasztalok vasúti kocsik homlokfelületén végzendő munkákhoz

 • Az emelőasztal a vasúti járművek homlokfelületén végzendő munkák biztonságos és ergonomikus kiszolgálására készült. Kézi erővel mozgatható a vasúti pályán is, de a sínen futó kerekeket kiemelve négy beálló poliuretán keréken is mozgatható.

  Az asztal robbanásveszélyes térben végzett munkákra lett tervezve, ugyanakkor felszerelt a szükséges elektromos, pneumatikus csatlakozásokkal a szerszámok energia ellátására és hegesztő berendezést is lehet üzemeltetni a platformon.

  A platform alsó véghelyzetbe engedve két oldalán kézi erővel behajtható, így a vasúti kocsi szélességi méreteinél nem foglal nagyobb helyet. A járműhöz való pontos illesztés érdekében a platform homlokfelületén kézi erővel kitolható fiókelemek vannak.

  Természetesen az emelőasztal szállítható nem csak levegőmotoros, robbanásbiztos kivitelben, hanem normál elektrohidraulikus, normál ipari kivitelben is. Kivitel és biztonsági elemek EN 280 szerint.

  Műszaki adatok:

  Teherbírás 600 kg
  Platform mérete 4420x1140 mm
  Fix platform (középső) elem hossza 3000 mm
  Befordítható végelemek hossza 1410 mm
  Platform alsó véghelyzete 1255 mm
  Platform felső véghelyzete 2855 mm
  Emelési/süllyesztési idő 35 s
  Névleges teljesítmény 1,5 kW
  Energia ellátás 6,5 bar préslevegő (G ½ ”)
  ATEX besorolás Ex II 2 GD Ex de IIB T4

Vasúti járművek alatti alkatrészek ki/be emelésére szolgáló emelőasztalok

 • A vasúti pálya alatti aknában mozgatható emelőasztal.

  A vasúti pálya alatti aknában az emelőasztal poliuretán kerekeken mozgatható kézi erővel. A platform felső, munkadarabbal érintkező eleme egy görgősoron vízszintes síkban kézi erővel mozgatható minden irányban. Ez megkönnyíti a munkadarab pontos pozícióba állítását beszereléskor. A felső platformelem kézi retesszel rögzíthető középállásban. Az emelőasztal az emelési pozícióba tolva az elektromos hálózatra csatlakoztatva betáplálható.

 • Műszaki adatok:

  Teherbírás 2000 kg
  Platform mérete 850x2000 mm
  Platform alsó véghelyzete 850 mm
  Platform felső véghelyzete 2440 mm
  Emelési/süllyesztési idő 27 s
  Névleges teljesítmény 1,5 kW
  Tápfeszültség 3x400 V; 50 Hz
  Vezérlőfeszültség 24 V

A vasúti pályán mozgatható emelőasztalok

 • Az emelőasztal típus olyankor alkalmazható, ha a vasúti kocsit felemelték a pályáról. Ekkor az emelőasztalt alátolva a kocsi alól biztonságosan kiemelhetők, ill. visszaszerelhetők nagyobb súlyú alkatrészek is. Az emelőasztalt 2 tonna és 3,2 tonna teherbírással kínáljuk.


 • Az emelőasztal az emelési pozícióban kézi letalpalókkal rögzíthető. A platform munkadarabbal érintkező felső felülete beépített görgőkön könnyen mozgatható vízszintes síkban. A mozgástartománya ± 100 mm. Segítségével a munkadarab pontosan pozícionálható a beemeléshez. A mozgó platform kézi retesszel rögzíthető középállásban.


 • Az emelési pozícióban a berendezés dugaszolható csatlakozón keresztül csatlakoztatható a villamos hálózatra. Az emelő – süllyesztő mozgás működtetése az asztalon rögzített vezérlőegységről történik.

  Műszaki adatok:

  Teherbírás 2000 kg 3200 kg
  Platform mérete 2000x1500 mm 3000x2200 mm
  Platform alsó véghelyzete 400 mm 450 mm
  Platform felső véghelyzete 1700 mm 1400 mm
  Emelési/süllyesztési idő 35 s 20 s
  Névleges teljesítmény 1,5 kW 3,0 kW
  Tápfeszültség 3x400 V; 50 Hz 3x400 V; 50 Hz
  Vezérlőfeszültség 24 V 24 V

Mobil emelőasztalok vasúti kocsik emelésére és mozgatására

 • A mobil emelő-szállító berendezés a leszerelt futóművű komplett kocsiszekrények mozgatására lett kifejlesztve. Egy pár képes 30, vagy 45 tonnás tömegű kocsiszekrény megemelésére max 1,9 m magasságig, de leengedve képes a kocsiszekrények üzemen belüli mozgatására, szállítására a normál nyomtávú pályán. A beépített akkumulátor egységek egész műszak kiszolgálását lehetővé teszik.


 • A párba tarozó két egység a terheléstől függetlenül szinkronban mozog. A két egység közötti kommunikáció rádiófrekvenciás adatátvitellel történik. A berendezés vezérlése szintén rádiófrekvenciás távvezérlőről történik.

  A berendezések szolgáltatásukkal lehetővé teszik a kocsiszekrény minden emelési és szállítási műveletének a kiszolgálását az üzemen belül.

 • Műszaki adatok:

 • Teherbírás 15 t + 15 t 22,5 t + 22,5 t
  Emelési magasság 1900 mm 1900 mm
  Építési magasság 400 mm 500 mm
  Legnagyobb magasság 2000 mm 2100 mm
  Emelési/süllyesztési idő 4,6 min 4,2 min
  Haladási sebesség teherrel 25 m/min 25 m/min
  Haladási sebesség teher nélkül 80 m/min 50 m/min
  Teljesítmény 1,8 + 1,8 kW 2,2 +2,2 kW
  Töltőfeszültség 230 V; 50 Hz 230 V; 50 Hz
  Akkumulátor kapacitása 320 + 320 Ah 504 + 504 Ah
  Akkumulátor feszültség 24 V 24 V


Ha felkeltette érdeklődésüket a bemutatott néhány emelőasztal típusunk, keresse cégünket, a GD Gép és Daru Kft-t, állunk rendelkezésükre egyedi igények, problémák megoldásában is.

Telefon: (36-1) 371-2800
e-mail: gd@gepesdaru.hu

Ajánlatkérés

*Kötelező mezők
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu