Automata daruk

  • Technológiai folyamatot kiszolgáló vagy veszélyes üzemben dolgozó daruknál előfordul, hogy a folyamatirányító rendszer utasításait követve, emberi beavatkozás nélkül kell működniük.

    Ahhoz, hogy egy daru programozott üzemmódban képes legyen a terhek biztonságos mozgatására, szükség van kiegészítő rendszerek kialakítására. Ezek közül a legfontosabb az a mérő-, és érzékelő rendszer, mely a vezérlőegység számára információt szolgáltat a daru pillanatnyi pozíciójáról és terheltségi állapotáról. A pontos térbeli helyzetmeghatározásához három adatra van szükség: a daru pályán elfoglalt helyzetére, a futómacska pozíciójára és a teher aktuális magasságikoordinátájára. Ezeket az adatokat a darun kiépített preciziós mérőrendszerek szolgáltatják. Az automata daruk emelőműve a precíz, lengésmentes tehermozgatás és a pontos pozícionálás biztosítása érdekében merev megvezetéssel, ún. merev függesztékkel készül.

  • A daru automatikus üzemének megvalósításához szükség van még olyan speciális tehermegfogó berendezésre, mely a mozgatni kívánt teher (pl.: hordó, konténer, munkadarab, betongerenda, bútorlap, stb.) egyedi jellemzőihez van tervezve és képes érzékelnia zárt és nyitott, a terhelt és terheletlen állapotok közötti különbséget. A rakodási feladat automatizálásához elengedhetetlen, hogy a tárolótérben a rakodásra váró elemek előre meghatározott pozícióban legyenek. A rendszert általában kiegészíti egy nagyfelbontású videorendszer, mely lehetővé teszi a kezelő számára az emelési folyamatok vizuális ellenőrzését.

Ajánlatkérés

*Kötelező mezők
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu