Hanggátló kapuk

  • A környezetvédelmi, munkavédelmi és egészségügyi előírások folyamatos szigorodása miatt a hangszigetelésre kiemelt figyelmet kell fordítani a korszerű ipari létesítményekben. Más okból, de hasonlóan fontos a hangszigetelés azoknál a stúdió épületeknél, ahol a külső térből beszűrődő zajokat kell minimálisra csökkenteni a zavartalan munkavégzés érdekében. Ahol a hangszigetelt terekben nagyméretű berendezések ki- és beszállítására is szükség van, ott olyan nyílászáró ajtók, kapuk építése szükséges, melyeknek hangszigetelő képessége az épület falaival közel egyenértékû.

  • A hangszigetelő rendszerek tervezésénél figyelembe kell venni a zajforrás tulajdonságait. A magas és a mély hangok csillapítása eltérő szerkezeti kialakítást igényel. A magas hangok könnyebb, a mély hangok nehezebb fajsúlyú anyagok alkalmazásával tompíthatók. A feladattól függően a hanggátló kapuk készülhetnek acél vázszerkezetre szerelt többrétegű speciális panelrendszerrel, vagy a mély hangok hatékony elnyelése érdekében, akár a helyszínen kiöntött vasbeton szerkezetből is.

  • A hanggátló kapuk gördülő tömege 125 kg/m²-tõl egészen 750 kg/m² értékig is változhat. A nagy önsúly mozgatását a padlóbetonba süllyesztett négyzetacél vezetősínen nagy teherbírású futóművek biztosítják. A kerekek rendkívül kopásálló gömbgrafitos öntöttvasból készülnek. A kapu felső megvezetésének megtervezése is kritikus feladat. Ha a kapu a külső teret választja el a belső tértõl, akkor a viharszélből és az esetleges ütközésekből származó erőhatásokat biztonságosan közvetítenie kell az épület tartószerkezete felé. Az épületen belül telepített kapuknál is számolni kell a légnyomáskülönbségekből származó erőhatásokkal.

    További feladat a homlokzati kapuszerkezetek időjárásállóságának biztosítása, mely kiegészítő tömítések, terelõelemek (előtető, vízvető, stb.) alkalmazásával oldható meg maradéktalanul.

Ajánlatkérés

*Kötelező mezők
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu