Hírcentrum

Tömlőgyártó gépsor a szegedi Continental Contitechnél

 

2011 tavaszán helyeztünk üzembe egy magasnyomású tömlőket gyártó egyedi gépsort a Continental szegedi telephelyén. Ez volt GD eddigi történetének az egyik legnagyobb megrendelése. Büszkék vagyunk arra, hogy az általunk tervezett, gyártott és telepített gépsor azóta is hiba nélkül működik a Continental teljes megelégedésére. Külön örülünk annak, hogy a magas műszaki, technológiai követelményeknek „elsőre” meg tudtunk felelni úgy, hogy több olyan műszaki megoldást alkalmaztunk, amely az adott területen csúcstechnikát képviseltek, és amelyeknek alkalmazása cégünknél is újdonságnak számított.

A képen látható 21 db emelőasztal szervóhajtással rendelkezik, mely gyors, pár tized mm pontossággal pozíciónál a megadott méretre, és a technológiai vezérgéppel tökéletes szinkronban mozog.

A géprendszer programozása érintőképernyős vezérlő pultokon keresztül történik, mely minden egyes fő gépen megtalálható.

Az egymástól 70 m-re lévő forgatóművek 30 kN erővel feszítenek, ha kell 4000 Nm forgatónyomatékra képesek, a terhelés megosztás elve szerint működnek. A beépített biztonsági elemeknek köszönhetően, a teljes terhelés (16 t) esetén is max. ¼ fordulaton belül megáll a rendszer.
Az adatátvitel mikrohullámú rendszeren keresztül történik. Ennek a rendszernek nincs rádió frekvenciás szennyezése, továbbá nincsenek interferencia problémái, nagy biztonságú adatátvitelre képes, adatvesztés nélkül.

2011-11-10 11:40:32
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu