Hírcentrum

Újraálmodott GD Dolly
Új technikai újításokkal és modernebb külsővel épült meg a GD lajosmizsei gyárában a Dolly család legújabb tagja, a 2 x 15 tonna teherbírású GD Dolly pár. A család legfiatalabb tagja a svájci Stadler cégnek készült, speciálisan vasúti kocsik szállítására és mozgatására fejlesztve.

olvass tovább »

2017-07-24 10:54:02

A GD újabb lábnyoma az európai repülőgépgyártás területén
A GD egy újabb sikernek örvendhet a saját tervezésű és gyártású termékek területén, ugyanis a francia Stelia Aerospace vállalatnak szállíthatott, egy repülőgép pilótafülke gyártósort kiszolgáló konvejor rendszert.

olvass tovább »

2016-12-13 08:53:22

Amerika meGhóDítása
Sokszor megdobban a szívem, amikor magyar termékekkel találkozom külföldi piacon. Az ember testét és lelkét elönti a büszkeség és a forróság, amikor látja kis hazája termékeit idegen ország boltjainak polcain, plakátjain. Történetem esetében is így történt,csak annyi különbséggel, hogy most résztvevője lehettem egy magyar tervező és gyártó által létrehozott gép életre keltésében, Amerikában, Los Angelesben.

olvass tovább »

2016-07-18 10:08:15

2015 képekben
Néhány érdekes gép, melyek a GD –nél készültek 2015-ben.

olvass tovább »

2016-01-22 11:35:17

Magyar hozzáadott érték a Francia TGV gyártáshoz
A GD a Latecoere (Francia) céggel való együttműködése során kapott megbízást az Alstom legújabb alumínium szerkezetű vasúti kocsi gyártásához összeállító készülék tervezésére, gyártására és a La Rochelle-i gyárban történő összeépítésre. A munkát közösen az Latecoere céggel végezte, megosztva a tervezési és helyszíni munkákat és egyedül végezve a berendezés teljes gyártását. Az új kocsi típusok többek között a híres TGV szerelvények kocsijaként is üzemelni fognak, így ha csak egy kis részében is, de a GD is részese lehetett egy európai csúcsszínvonalat képviselő termék létrehozásának.

olvass tovább »

2015-12-22 00:00:00

GD emelőasztalok a vasúti jármű javításhoz, karbantartáshoz
A GD 2002 óta fejleszt és gyárt speciális emelőasztalokat a vasúti jármű javítás, karbantartás kiszolgálására. A vasúti járművek méreteiből adódóan bizonyos műveletek végrehajtásához a személyzet megemelése és biztonságos mozgatása szükséges a jármű körül, ill. bizonyos esetekben a nagy tömegű, vagy méretű alkatrészek, részegységek mozgatása szükséges emelőasztal segítségével a vasúti jármű alatt. A GD mindkét területen széles skáláját kínálja ezeknek a berendezéseknek.

olvass tovább »

2015-12-03 00:00:00

GD Dolly-k a magyarországi vállalkozásoknál
A GD 2013-ban fejlesztette ki a 2x10 tonna teherbírású GD Dollyt, mellyel elsősorban a nagy tömegű és nagy hosszúságú terhek szállítását kívánta megoldani. A Dollyk különleges tulajdonsága, hogy futóművük képes az egy ponton való fordulásra így az irányváltáshoz haladás közben nem szükséges pályaívet leírni, akár egyenesekkel leírt pályán is képes mozgatni a terhet. A piaci bevezetés során több új alkalmazási lehetőség felmerült, melyek közül néhány már megvalósításra is került.

olvass tovább »

2015-10-30 11:53:47

A megújulás képessége feltétele a cég fejlődésének
A GD történetében nehéz próbatételt jelentett a 2013-as év. A hazai piacon továbbra sem volt érzékelhető kereslet növekedés, ezért a piaci munkánkban még nagyobb súlyt kapott az export. Nyugat Európában szárnyal a repülőgép ipar! Ez lehetőségeket kínál minden olyan cég számára, mely szakmai tudása, technológiai felkészültsége folytán alkalmas résztvevő ebben a prosperáló iparágban. 2013-ban sikeresen vettünk részt több olyan repülőgép-ipari projektben, melyek átsegítették cégünket a hazai nehézségeken és megalapozták a GD tartós és egyre növekvő jelenlétét Nyugat-Európa húzóágazataiban.

olvass tovább »

2014-01-02 17:16:13

Szállítókocsi-család extra méretű terhek mozgatására
A GD Gép és Daru Kft olyan új termékcsalád fejlesztését fejezte be és kezdte meg piaci bevezetését mely a gazdaság széles területén fennálló hiányt pótol. A szállítókocsi-család első tagja egy olyan kocsi-pár, amely korlátlan hosszúságú terhek szállítására alkalmas.

olvass tovább »

2013-06-24 11:45:42

Szakmai bravúr a Bátaapáti atomhulladék feldolgozóban
Közbeszerzési eljárás keretén belül a GD Gép és Daru Kft. nyerte el a Bátaapáti hulladékfeldolgozóba telepítendő 33 tonnás híddaru létesítésére vonatkozó megbízást. A feladat komoly szakmai kihívást jelentett, mivel a datunak különösen szigorú biztonsági előírásoknak kell eleget tenni és a beépítés körülményei sem voltak mindennaposak.

olvass tovább »

2013-03-13 11:42:50

Stahl KT2000 könnyűdaru rendszer
A GD ismét szállított és telepített a német Stahl darugyártó cég képviselőjeként egy KT2000-es sorozatú könnyűdaru rendszert. Az 52 méter hosszú pályára összesen 4 db daru került: 2 db 1t-s és 1 db 1,25t-s teljesen kézi mozgatású, valamint 1 db 1,6t teherbírású motoros mozgatású könnyű függődaru. A technológiai sort kiszolgáló daruk és azok pályája is teljes egészében a Stahl KT2000-es modul rendszerű elemcsaládjából került összeépítésére.

olvass tovább »

2013-02-07 17:00:33

Forgóváz vizsgáló a 4-es metró kelenföldi karbantartó telepén
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a GD komplett technológiai berendezéseket tervezett és gyártott az épülő budapesti 4-es metró kelenföldi forgalmi telepére. Írtunk már a különböző csarnoki futódarukról és a kültéri bakdarukról is, mostani cikkünkben pedig egy egyedi berendezést, a vasúti kerékpárok terhelését és kiegyensúlyozását vizsgáló mérőállomást mutatjuk be.

olvass tovább »

2012-08-28 09:21:14

Telephelyfejlesztés - Új gyártócsarnok a GD lajosmizsei acélszerkezet gyárában
„Kis lépés ez a mi gazdasági környezetünkben, de nagy lépés a GD életében.” Ezzel a mondattal nyitotta átadó beszédét Szabó József, a cég alapító ügyvezetője. Az Európai Unió támogatásával a „Magyarország megújul” program keretében megvalósult telephely fejlesztési projektben a GD lajosmizsei gyárában egy 1600 négyzetméteres, korszerű gyártócsarnok épült meg, mely nagy szerepet játszik a gyártási folyamatok optimalizálásában és a GD lehetőségeinek bővítésében.

olvass tovább »

2011-11-14 11:29:41

Tömlőgyártó gépsor a szegedi Continental Contitechnél
2011 tavaszán helyeztünk üzembe egy magasnyomású tömlőket gyártó egyedi gépsort a Continental szegedi telephelyén. Ez volt GD eddigi történetének az egyik legnagyobb megrendelése. Büszkék vagyunk arra, hogy az általunk tervezett, gyártott és telepített gépsor azóta is hiba nélkül működik a Continental teljes megelégedésére. Külön örülünk annak, hogy a magas műszaki, technológiai követelményeknek „elsőre” meg tudtunk felelni úgy, hogy több olyan műszaki megoldást alkalmaztunk, amely az adott területen csúcstechnikát képviseltek, és amelyeknek alkalmazása cégünknél is újdonságnak számított.

olvass tovább »

2011-11-10 11:40:32

Acélszerkezet telepítés a GD saját Maeda minidarujával
A GD saját minidaruját speciális telepítésekhez is használja. A daruk és darupályák, futómacska pályák vagy bármilyen acélszerkezet telepítésénél nagy hasznát vesszük mindennapi munkánk során. Legutóbb is különleges körülmények közt dolgoztunk vele, melyet az alábbiakban mutatunk be.

olvass tovább »

2011-09-09 11:10:30