Nagyméretű kapuk, darukapuk

  • Ha egy csarnokban telepített darupálya a csarnokon kívül is folytatódik, a fő problémát a darupálya feletti csarnokrész leválasztása jelenti a külső tértől.

    A megoldást speciális, úgynevezett „darukapu” alkalmazása jelenti. A darupálya feletti szabad nyílás időjárásálló lezárásán túl fontos a pályán üzemelő darukkal való együttműködés biztosítása. Ehhez a darukapu vezérlőrendszerének szükség esetén be kell avatkoznia a daruk vezérlőrendszerébe.

    A darukapu belső- és külső oldalán optikai ütközésgátló rendszer kiépítésére van szükség, amellyel a kapu zárt állapotában megakadályozhatóak a nem kívánt ütközések. A darupályára telepített további jeladók szükségesek ahhoz, hogy a kapu nyitott helyzetében megakadályozható legyen az áthaladó darura történő véletlen zárási parancs kiadása.

  • A darukapu nyílhat felfelé vagy elbillenhet fix csuklók körül. Mindkét esetben a kapulap emeléséről megbízható, kettős fékkel szerelt emelőműveknek kell gondoskodnia, melyek minden esetben kiegészítésre kerülnek megfelelő zuhanásgátló rendszerrel.

    A nagyméretű kapuk sok esetben biztonsági és tűzvédelmi funkciókat is ellátnak. Ennek érdekében a kapuk vezérlését össze kell kötni a tűzvédelmi rendszerrel és biztosítani kell mozgatásukat áramszünet esetén is (szünetmentes táp vagy kézi mozgatóelemek segítségével).

Ajánlatkérés

*Kötelező mezők
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu