Forgóváz vizsgáló és vonszoló

 • Forgóváz vizsgáló

  A kisiklás veszélyét alapvetően két fontos tényező befolyásolja, az oldalerő és a keréknyomás. Az oldalerő hatását a keréknyomás ellensúlyozza ezért nagyon fontos az egyenletes megoszlása a kerekek között egy-egy forgóvázon belül.
  A forgóváz vizsgáló a keréknyomásnak és a forgóváz más fontos tényezőinek a műhelyben történő összeszerelés utáni, vagy szétszerelés előtti vizsgálata során lehetővé teszi a jármű terhelésének szimulációját.
  A forgóváz síneken gördül be a próbapadra, ahol két hidraulikus henger nyomást fejt ki a forgóvázak támfelületeire. Ezt követően a berendezés megállapítja, hogy a terhelés milyen arányban oszlik meg az egyes kerekek között. A beállítások azonnal
  elvégezhetők, és az eredmény a mérés megismétlésével ellenőrizhető. A vizsgáló padról már beállított beszerelésre kész forgóváz gördül le.
  A forgóváz vizsgálón kiépítéstől függően beállítható a tengelytávolság, tengelyek párhuzamossága, a felfüggesztés, oldalütés, a kerekek átmérője, illetve vizsgálható a légrugók állapota, stb.
  A teljes mérési folyamatot számítógép vezérli. A tesztet követően az értékek a számítógépen eltárolódnak, így azok jegyzőkönyv formájában bármikor kinyomtathatók.

 • Forgóváz vonszoló

  Az akkumulátoros működtetésű, önjáró, rádió távirányítóval vezérelt vonszoló berendezés hasznos kiegészítője a forgóváz javító műhelyeknek. Alkalmazásával a kisüllyesztett forgóvázak emberi erőkifejtés nélkül kivonszolhatók a felemelt jármű alól. A vonszolás során nem kell személyeknek a jármű alatt tartózkodniuk.
  A vonszoló a forgóváz központi csapját vagy egy behelyezett pót-csapot megfogva a kívánt helyre vontatja (pl. a forgóváz vizsgálóba) a forgóvázat.

Ajánlatkérés

*Kötelező mezők

Referenciák

BKV Zrt. (Budapest, Kelenföld)
site by: atedin.hu e-commerce: atdshop.hu